Den första bubblaren bland de aktier som inte riktigt har hängt med är Nent, som enligt Stefan Cederberg har flera olika värdedrivare. Sammanslagningen av satellitverksamheten med tidigare konkurrenten Canal Digital skapar inte bara stora besparingar, utan också en ny intäktspotential inom Viaplay, skriver han. Som om inte det vore nog utvecklas både reklammarknaden på tv- och radioverksamheterna på ett positivt sätt.
Målet för Viaplay Norden siktar dessutom på att dubbla antalet abonnenter fram till 2025, vilket skulle innebär 6 miljoner abonnemang. Tillväxten i bolaget drivs dels av egenproducerade serier och filmer, samt ”attraktiva sporträttigheter”, till exempel Premier League i Norge, Formel 1 i Finland och längdåkning i både Sverige och Norge.
Utöver detta lockar etablering i ett antal icke-nordiska länder, och även i USA.
”Goda möjligheter efter år av motvind”
Den andra bubblaren är Afry, som är sammanslagningen mellan Ångpanneföreningen och finländska Pöyry som gjordes för två år sedan. Bolaget är verksamt inom infrastruktur, industri och energi och säljer ingenjörs- och designtjänster.
”Efter ett år av motvind för konsulttjänster finns goda möjligheter att efterfrågan ökar under 2021. Integrationen mellan de två bolagen förväntas också ge fortsatta synergieffekter bland annat i form av lägre kostnader”, skriver Stefan Cederberg.
Även balansräkningen är en positiv faktor, med en minskande skuldsättning kombinerat med ett allt mer positivt kassaflödet, vilket positionerar bolaget för ytterligare förvärv.
”Billigt alternativ för att producera el”
Den tredje bubblaren är danska Vestas Wind Systems, som backat ungefär 20 procent hittills i år.
”Vår tydligt positiva syn på bolagets verksamhet är dock fortfarande intakt. Andelen vindkraftverk är ännu en relativt liten del inom hållbar energi och ett billigt alternativ för att framställa el”, skriver Stefan Cederberg.
Sista bubblaren är Autoliv. ”Efter förra årets kollaps för bilindustrin”, ser Cederberg nu ett uppdämt tillverkningsbehov, men eftersom den nuvarande bristen på halvledarkomponenter fortsätter att påverka marknaden negativt dröjer det åtminstone till sista halvåret innan utsikterna ljusnar.
”En av de lägst värderade aktierna”
”På lite längre sikt är detta ett övergående problem”, skriver Cederberg och konstaterar att Autolivs intäkter följer den globala bilproduktionen, samt att bolaget tar marknadsandelar medan att värdeinnehållet ökar.
Bolaget har samtidigt ett historiskt starkt kassaflöde och skuldsättningen har sjunkit, vilket ökar möjligheten till utdelning och aktieåterköp.
Värderingen är låg för närvarande, p/e 13, vilket gör Autoliv till en av de lägst värderade aktierna i den nordiska industrisektorn.