Spelet Goat Simulator.

Analys Embracers storlek och bristen på lämpliga förvärvsobjekt kommer att bidra till att gamingbolaget gradvis omvärderas från att vara en hyllad serieförvärvare till ett bolag där den organiska tillväxten blir allt viktigare. Det skriver SEB Equities i en analys där bevakningen av Embracer återupptas med rekommendationen köp och riktkurs 145 kronor.

”Är festen nästan över? Vi tror inte det”, skriver SEB.

Det långsiktiga Embracer-caset är det skifte som kommer äga rum, från förvärvsdriven tillväxt till organisk tillväxt, i takt med bolagets strävan att ansluta sig till tungviktare inom sektorn så som Ubisoft och Take-Two Interactive, resonerar SEB.

”Under det kommande årtiondet väntas Embracers aggressiva organiska investeringar i spelutveckling fortsätta och leda till en stark marginalförbättring samt ett fritt kassaflöde på 37,7 miljarder dollar”, skriver banken.

På kort sikt stöds SEB:s syn på Embracer av att upp till fyra AAA-spel kan komma att lanseras under nästa verksamhetsår (april 2022-mars 2023), vilket spås ge en organisk tillväxt på ungefär 40 procent för spelverksamheten och en ökning av det justerade resultatet per aktie på cirka 50 procent. I sin ”konservativa” prognos räknar SEB med att förvärv adderar ytterligare 10 procent till bankens prognos för justerad vinst per aktie 2022/2023.

I sin mer renodlade kassaflödesprognos (DCF) har SEB satt ett basvärde för aktien på 165 kronor. I ett så kallat bear- respektive bull-scenario ligger riktkursen på 85 respektive 220 kronor.