Analys Styrkan i IT-återförsäljaren Dustins utveckling på kort sikt kommer att överträffa den Amazon-relaterade långsiktiga risken i aktien. Det menar SEB Equities i en analys, där banken höjer sin rekommendation för Dustin till köp (behåll) och drar upp riktkursen till 101 kr (80),

SEB räknar med att Dustin levererar ytterligare ett solitt kvartal under räkenskapsårets andra kvartal med en organisk tillväxt på 5,8 procent.

Ebita-marginalen väntas uppgå till 4,9 procent andra kvartalet, enligt SEB som påpekar att den närmar sig bolagets långsiktiga mål om en marginal på 5-6 procent som en följd av att kostnadsinitiativ gett positiva resultat.

Dustin har fortsatt att vinna marknadsandelar under pandemin med hjälp av sitt online-fokus och trots motgångar i form av låg tjänsteförsäljning, menar SEB.

Banken tror att en förbättrad marknad i kombination med att tjänsteförsäljningen återhämtar ger ett marginalhöjande lyft i försäljningen för Dustin framöver.

Med kostnadssänkande åtgärder, potential för M&A och lätta jämförelsetal räknar SEB med ett ”bra stöd” för aktien framöver.

SEB bedömer att Amazons intåg i Norden kan utgöra ett potentiellt hot mot Dustins försäljning inom B2C, som för närvarande utgör 5 procent av bolagets försäljning, och mot ytterligare 8 procentenheter av försäljningen från de minsta B2B-kunderna, heter det i analysen.

Vid 11.15-tiden hade Dustin stigit 6,1 procent och handlades till 96,55 kr.

 

Graf över Dustins kursutveckling hittills i år:

image

Källa: Infront