Analys Boozt ger en unik exponering mot den nordiska onlinehandeln med en stark position inom mot mode. Det menar SEB Equity Reseach som inlett bevakning med rekommendation köp.

”Vi räknar med att Boozt kommer att fortsätta öka sin marknadsandel drivet av sin högkvalitativa och konsumentcentrerade web-shop och unika produktsortiment…”, skriver bankens analytiker som tror att bolaget även kommer att förbättra den underliggande rörelsemarginalen till 11 procent 2029. Detta efter en genomsnittlig tillväxt om 12 procent per år under samma period.

Vidare tror banken att andelen detaljhandel på nätet kommer att fortsätta att öka i Norden, samt att Boozt tillväxt kan få ytterligare stöd från nya kategorier så som sport, barn, skönhet och hem.

Förutom ovan nämnda faktorer pekar SEB på att Boozt handlas till en stor rabatt mot sektorkollegan Zalando, vilket SEB menar är obefogat och sätter en riktkurs på 235 kronor. På onsdagsförmiddagen handlades Boozt till 192 kronor efter en uppgång på närmare 4 procent.