SEATWIRL: RÖRELSERESULTATET BLEV -4,5 MLN KR 4 KV (-2,2)

2021-10-08 09:03:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Seatwirl, verksamt inom flytande vindkraft till havs, redovisar ett rörelseresultat på -4,5 miljoner kronor för fjärde kvartalet, juni-augusti, i det brutna räkenskapsåret 2020/2021 (-2,2).

Det negativa resultatet är hänförligt till utvecklingskostnader och inkluderar bland annat personalkostnader, skriver Seatwirl i delårsrapporten.

Bolaget hade ingen omsättning under perioden (0).

Seatwirl har tidigare i år beslutat om att ändra räkenskapsåret till kalenderår. Innevarande räkenskapsår förlängs därför varpå ett bokslut omfattande 16 månader kommer att släppas i februari.

Bolaget meddelade nyligen att det tagit fram en ny strategisk plan som syftar till att accelerera kommersialiseringen av bolagets teknik för flytande vindkraftsparker.

Seatwirl väntar fortfarande på att få koncessionen i Norge godkänd och tidsplanen för att installera vindkraftverket S2 förskjuts därför. Installation under sen höst och vinter är inte lämplig.

"Vi kan inte påverka ansökningsprocessen mer än att, tillsammans med våra kompetenta partners i Norge, så snabbt och professionellt som möjligt agera vart efter nya frågor uppkommer", kommenterar Seatwirls vd Peter Laurits.Direkt-SE