Kinesiska Didi meddelade i förra veckan att bolaget ska avlistas från New York-börsen.

Aktier Över 200 kinesiska bolag är listade på de amerikanska börserna. Men hårdare regleringar från både amerikansk och kinesiskt håll gör att flera kinesiska bolag kan lämna de amerikanska börserna vilket kan sätta investerarna i kläm.

Att många kinesiska bolag är listade i USA underlättar för investerare som kan handla direkt med aktierna på de amerikanska börserna. Men i takt med att reglerna stramas åt är risken stor att flera bolag avnoteras i USA.

Bland annat kräver nu amerikanska SEC att de kinesiska bolagen är mer öppna med siffrorna, annars riskerar aktien att avlistas. Men mer öppenhet är inte alltid något som kinesiska myndigheter tycker är önskvärt och bolagen riskerar även hårdare regleringar från kinesiskt håll som kan göra att bolagen i stället väljer att avlista sig från de amerikanska börserna.

Så sent som i förra veckan kom beskedet att taxiapptjänsten Didi kommer att avlistas från New Yorkbörsen. Detta ska enligt uppgifter ha beslutats efter påtryckningar från Peking som oroar sig för att känslig data ska spridas. 

Didis aktie föll 22 procent efter beskedet i fredags och drog även med sig andra kinesiska bolag listade i USA. Till exempel tappade e-handelsjätten Alibaba 8 procent samtidigt som JD.com och Pinduoduo tappade 9 procent var. Elbilstillverkaren NIO föll samtidigt 15 procent.

Och fler avlistningar kan bli aktuella och det kan därför vara läge att se över exponeringen, menar Jack Siu på Credit Suisse.

”Osäkerheten kring regleringar utgör en risk för investerare under de närmaste 12 till 18 månaderna. Det kan därför vara lämpligt för investerare som äger dessa aktier att diversifiera och hedga exponeringen för att skydda sig mot risken för avlistning”, säger Jack Siu på Credit Suisse till CNBC.

Siu pekar också på uppgifter om att kinesiska fonder kan komma att bli tvungna att avyttra utlandslistade bolag som skulle sätta ytterligare press på aktierna.

Även Aaron Costello på Cambridge Associates tror att vi får se fler techbolag lämna USA.

”Kina har gjort det klart att de inte längre vill att kinesiska bolag ska vara listade i USA eftersom det gör att de hamnar under amerikansk jurisdiktion. Så jag tror att de flesta av de kinesiska techbolagen som är listade i USA kan komma att avlistas och i stället noteras i Hongkong eller på de kinesiska fastlandsbörserna”, säger han till CNBC.