SCANDINAVIAN BIOGAS: NY STORPOST MÄKLAD AV DANSKE BANK (NY)

2022-12-08 14:28:58

(Tillägg: från stycke sju)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Danske Bank har mäklat ytterligare en storpost internt i Scandinavian Biogas vid 13.20-tiden på torsdagen.

Posten, som omfattar drygt 1,4 miljoner aktier, matchar exakt AB Aprioris innehav i Scandinavian Biogas, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Transaktionen gjordes till 20:30 kronor, vilket kan ställas mot att Scandinavian Biogas handlades till 19:50 kronor.

Under onsdagen rapporterade Nyhetsbyrån Direkt om två storposter som Danske Bank internmäklat i Scandinavian Biogas. Den ena posten, som omfattade närmare 2,7 miljoner aktier, matchade SBB:s vd och grundare Ilija Batljans innehav i bolaget per utgången av september enligt Holdings.

Den andra posten, nära 2,16 miljoner aktier i Scandinavian Biogas, motsvarade exakt Länsförsäkringar Fonders innehav i bolaget.

Aneo Renewables lade den 24 november ett budpliktsbud på 15:45 kronor kontant per aktie, ett bud som styrelsen i Scandinavian Biogas inte rekommenderar aktieägare att acceptera.

Scandinavian Biogas styrelseordförande Anders Bengtsson säger till Nyhetsbyrån Direkt att han har noterat de mäklade posterna men att han inte vet vem det är som köper aktier.

"Jag har haft annat att göra så tyvärr kan jag inte kommentera det där. Men det är roligt att det finns ett stort intresse", säger han.

Tror du att det finns någon koppling mellan de mäklade posterna och Aneo Renewables bud?

"Nej det tror jag inte, utan det är väl bara att det finns ett tilltagande intresse för bolaget", säger Anders Bengtsson.

Även vd Matti Vikkula säger sig vara ovetande om vad som ligger bakom handeln i aktien.
Direkt-SE