Aktie (Uppdaterad) Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) är på väg att sälja samtliga sina aktier i fastighetsbolaget Amasten. SBB äger i dag cirka 20 procent av Amastens aktiekapital. Det framgår av ett pressmeddelande.

En försäljning av cirka 89 miljoner aktier är säkrad genom åtaganden att förvärva aktier från ett antal fastighetsinvesterare. SBB äger just cirka 89 miljoner Amasten-aktier, enligt ägaradatatjänsten Holdings. Försäljningen kommer att ske till ett pris om 8,35 kr per aktie, innebärande en samlad likvid på i storleksordningen 750 miljoner kr.

Bland de investerare som åtagit sig att köpa aktier finns bland annat norska Eiendomsspar och Helene Sundt, samt Länsförsäkringar Fastighetsfond, M2 Asset Management och Bengt Kjell genom bolag. Dessa investerare har uttryckt acceptans för en reducerad tilldelning om det främjar kvaliteten i aktieägarbasen och likviditeten i eftermarknaden.

Åtagandena att förvärva aktier är inte förknippade med någon ersättning, uppger SBB.

ABG Sundal Collier kommer att handha försäljningen genom ett så kallat ”accelerated book building”-förfarande som väntas inledas klockan 17.31 onsdagen den 18 december 2019.

Amasten-aktien stängde vid 8,46 kr på måndagen.