SAS satsar på fingeravtryck

Publicerad 2007-11-20 09:41

Efter utvärdering och produktionstest kommer Precise Biometrics att installera sin hårdvara för fingeravtrycksavläsning på SAS samtliga 13 flygplatser i Sverige. Precise Biometrics aktie rusar på börsen.

Processen har redan startat och på tisdag börjar biometrilösningen att användas på Ängelholms och Ronnebys flygplatser.

”Vi har ett avtal med SAS som inom ett år ska ha rullat ut det här på samtliga flygplatser i Sverige och efter det står Skandinavien på tur. Förutom SAS finns det även många andra flygbolag och flygplatser i såväl Sverige som i övriga Skandinavien som visat intresse”, säger Precise Biometrics informationschef Ann-Sofi Höijenstam till Nyhetsbyrån Direkt.

Utrullningen i Sverige inleds som sagt med Ängelholm och Ronneby och kommer att avslutas med flygplatserna i Göteborg och Stockholm.

För SAS flygplatser i Skandinavien, exklusive Sverige, finns inga konkreta avtal men dock en option, enligt Ann-Sofi Höijenstam. Hon är också hoppfull när det gäller den Skandinaviska marknaden utöver det behov SAS har.

”Det finns inga avtal tecknade men vi har ett försprång jämfört med våra konkurrenter”, säger hon.

I somras kommunicerade Precise Biometrics en order från SAS värd drygt 2 miljoner kronor. Den affären avsåg själva licenserna för fingeravtrycksavläsarna. För utrullningen av hårdvaran har bolaget ännu inte uppgett några ordervärden.

(Nyhetsbyrån Direkt)