I annonssamarbete med CONSILIUM ONLINE AB

ANNONS Med hjälp av dagens teknik kan man enkelt lära sig investera pengar på bland annat börsen. Pengarna kan arbeta för dig genom en mångfald av investeringar och bygga upp en förmögenhet. Genom att återinvestera både vinster och utdelningar kan man snabbare bygga upp ett kapital som kan ge frihet och nya förutsättningar för framtiden.

Två sätt att tjäna pengar på aktier

Du kan tjäna pengar på aktier på två olika sätt, genom aktieutdelning som innebär att det bolag du investerat i delar ut av sin vinst till aktieägarna. Det andra sättet är att sälja aktierna till ett högre värde när kursen stigit, så här kan du börja med aktier.

Nätmäklare hjälper dig

De svenska nätmäklare var tidigt i framkant rent tekniskt med prisvärd aktiehandel och användarvänliga gränssnitt. De har plockat många marknadsandelar av storbankerna och idag är de ett självklart val för många småsparare.

Två av de största nätmäklare vi har i Sverige är Nordnet och Avanza som båda erbjuder ett stort utbud och konkurrenskraftiga priser.

Investeringssparkonto – Ett smidigt alternativ

Du kan snabbt och enkelt öppna ett investeringssparkonto. Med Bank-ID går det på mindre än 3 minuter att bli kund hos en nätmäklare och börja handla med aktier och fonder.

Kom ihåg att den bank eller mäklare du väljer för ditt investeringssparkonto inte ska ta ut avgifter för själva kontot. De kommer dock ta betalt vid köp av aktier i form av courtage.

Långsiktig investering

En bra rekommendation för alla nybörjare inom aktier och fonder är att investera pengar i store och stabila bolag med en stark historik bakom sig. Den kända investeraren Warren Buffet väljer alltid att satsa på bolag vars affärsidé han förstår sig på och som redan bevisat sin förmåga att tjäna pengar. Letar du snabba klipp på börsen är risken stor att det straffar sig. En långsiktig investering och en stor portion tålamod är det receptet som brukar löna sig för de flesta.

Att äga flera fonder och aktier är bra för att minska risken ifall något av de bolagen man investerat i skulle gå sämre. Det kallas att man diversifierar sin portfölj, du lägger alltså inte alla ägg i samma korg. Förbättra investeringsmöjligheterna genom att ta del av tips och lär dig mer om investeringar.

Daytrading – En riskfylld aktivitet

När man vill testa att handla med aktier och fonder på en kort sikt kan man prova daytrading. Det innebär att du köper och säljer innehav under samma dag. Kom ihåg att även om kortsiktig avkastning känns spännande är riskerna stora. Om bolaget du satsar på reagerar annorlunda på en rapport än du först trodde ligger förlusterna nära till hands. En annan utmaning med daytrading är att courtaget riskerar att äta upp din avkastning. Du behöver därmed handla med stora aktiepositioner och vänta ut kursutvecklingen för att göra vinst efter transaktionskostnader. Även om ytterst få lyckas finns det fortfarande en och annan som lever på daglig handel. Börja lär dig grunderna i att analysera och förstå bolag på börsen och välj sen hur du ska bygga upp din egen investeringsstrategi.

Av: västkustinvesteraren.se

Detta är en annons från västkustinvesteraren.se och ska inte tolkas som redaktionellt material från Privata Affärer.