SANIONA: MEXIKO KRÄVER MER INFO OM TESOFENSIN, BESLUT EV 2022

2021-06-28 07:17:15

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Saniona meddelar att mexikanska myndigheter vill ha mer information kring tesofensin innan ett fullt godkännande kan ges i landet. Detta kan försena det förväntade slutgiltiga beslutet till 2022.

Det framgår av ett pressmeddelande i fredags när Stockholmsbörsen var stängd för midsommarfirande.

Det är Sanionas partner Productos Medix som meddelat att den mexikanska tillsynsmyndigheten Comisión Federal para la Protección contra Riesgos Sanitarios har granskat ansökan för tesofensin mot fetma som en del av den pågående granskningsprocessen av en teknisk kommitté för nya molekyler.

"Kommittén kunde i nuläget inte ge ett fullt positivt yttrande om tesofensin och nämnde behovet av mer information om vissa ämnen, inklusive viktminskningshantering. Medix informerade Saniona att de kommer att samla in den begärda informationen och fortsätta diskussionerna med kommittén så snart möjligt samt att de avser fortsätta arbetet med att söka godkännande för tesofensin", skriver Saniona.

Medix licensierade rättigheterna att utveckla och kommersialisera tesofensin i Mexiko och Argentina från Saniona 2016. Saniona behåller alla rättigheter till tesofensin i resten av världen.Direkt-SE