”Aktiestinsen”: Sälj inte på grund av Ukraina

Publicerad 2014-03-17 13:47

Placeringar Den 98-årige placeringslegendaren Lennart Israelsson manar till lugn i Ukraina-krisen och berättar varför han hoppas på en S-seger i valet.

I en lång intervju med Expressen berättar Lennart Israelsson, som nyligen fyllt 98 år, om hur han blev rik på aktier och känd som ”Aktiestinsen” över hela landet. Det var en journalist som föreslog smeknamnet, som är en blinkning till hans tidigare yrkeskarriär på SJ.

”Aktiestinsen” är fortfarande mycket efterfrågad bland företag och banker – och även privatpersoner. Varje dag ringer folk för att be om aktieråd eller för att tacka för goda råd, säger han till tidningen. Hans färskaste tips handlar om krisen på Krimhalvön: 

– Sälj inte på grund av krisen i Ukraina! Jag tror inte det blir krig, det kommer säkert att lösa sig med ett avtal, säger han till Expressen.

I hans egen portfölj väger numera Industrivärden tungt (”för realvärdenas skull”) och även Investor (”för tekniken”). 

– Jag rör inte mina aktier, de ger direktavkastning på 4 procent. Och läget lär bli bättre om Socialdemokraterna vinner valet. Med dem vid makten brukar det bli inflation, då stiger aktiekurserna, säger ”Aktiestinsen” till Expressen.