Aktie Håkan Buskhe lämnar vd-posten i Saab under februari nästa år. Det framgår av ett pressmeddelande som skickades ut på söndagen.

”Håkan Buskhe har med stort engagemang och flera strategiskt viktiga beslut lagt en stark grund för en fortsatt positiv utveckling för Saab. Utvecklingen av Gripen E, Saabs del i det amerikanska T-X-projektet och en kraftig förmågehöjning inom det viktiga sensorområdet med bland annat Global Eye är några exempel på detta”, citeras Marcus Wallenberg, styrelsens ordförande, i pressmeddelandet.

Håkan Buskhe har varit vd på Saab sedan hösten 2010 och han är i dag 55 år.

– Skälet till att jag väljer att lämna Saab är att jag gärna skulle vilja hinna med ytterligare en operativ utmaning i min karriär. Fram till dess att en ny vd är utsedd kommer jag att ha fullt fokus på Saab för att underlätta för min efterträdare, säger han.