Så handlar insiders aktier

Publicerad 2015-05-08 15:07

Aktier En ny sammanställning över insynshandel från Investtech visar att flera börs-vd:ar är i köptagen. Det finns även en som dumpat hela sitt innehav.

Atlas Copcos vd Ronnie Leten köpte aktier för över 2 miljoner kr den 29 april. Därmed ökade han sitt innehav med 33 procent och har nu aktier för över 8 miljoner kr. Förutom honom har ytterligare fyra insynspersoner köpt aktier i Atlas Copco senaste tiden. Insiderscore är +100.

Öresund Investments vd Gustav Lindner fördubblade sitt innehav den 28 april när han köpte 1 000 aktier. Han investerade 173 000 kr och har nu aktier för cirka 350 000 kr. Insiderscore är +100.

En insynsperson köpte 10 000 aktier i Bufab den 5 maj. Aktieposten gick loss på över en halv miljoner kr. Totalt har personen aktier till ett värde av 2,8 miljoner kr. Så här långt i år har insynspersoner registrerat tre köp, men inga försäljningar, i aktien. Insiderscore är +100. 

Det förekommer även starka säljsignaler. Haldex vice vd Andreas Ekberg sålde alla sina aktier, för närmare en halv miljon kr, den 27 april. Det är första insynsaffären i bolaget på ett år. Insiderscore är -97.

En styrelseledamot i Eolus Vind sålde sina aktier den 29 april för över en miljon kr. Försäljningen ägde rum efter att bolaget redovisat halvårsrapporten. Insiderscore är -84.

 

Vd-kollen, april och maj

Köp:

SKF – Alrik Danielson

Atlas Copco – Ronnie Leten

Dedicare – Stig Engcrantz

Öresund Investmens – Gustav Lindner

Kungsleden – Biljana Pehrsson

Midway Holding – Peter Svensson

Prevas – Karl-Gustav Ramström

Profilgruppen – Per Thorsell 

Sälj:

Axis – Ray Mauritsson