Noteringar Inte mindre än fyra nya bolag gör debut på lika många börslistor på onsdagen. Dessutom listar ett redan noterat bolag ett nytt aktieslag. Så här går det för dem i premiärhandeln.

Dagens huvudnummer är klädbolaget Revolution Race eller RVRC holding som det formellt kallas på Nasdaq Stockholms huvudlista. Några minuter efter börsöppning handlades aktien för 85 kr vilket motsvarar en uppgång på 13 procent mot teckningskursen på 75 kr.

Enligt bolaget var intresset för erbjudande mycket stort bland svenska och internationella institutionella investerare och från allmänheten i Sverige och erbjudandet blev kraftigt övertecknat.

Med priset 75 kr per aktie värdera bolaget till drygt 8 miljarder kr. Erbjudandet bestod av befintliga aktier som såldes av större aktieägare.

– I dag är det en glädjens dag för alla oss som jobbar på Revolution Race. Som noterat bolag har vi en kvalitetsstämpel som gör det möjligt att stärka vår position ytterligare, att attrahera nya talanger och fortsätta vår globala expansion, säger medgrundaren och koncernchefen Pernilla Nyrensten i ett pressmeddelande.

Internet och IoT-leverantören Th1ng debuterade på First North. Inför noteringen tog bolaget in 40 miljoner kr genom ”units” bestående av en aktie och en teckningsoption. Tre teckningsoptioner ger rätt att under perioden 1–30 november 2022 teckna en ny aktie till en teckningskurs om 14,25 kr.

En unit kostade 11 kr och några minuter efter börsöppningen handlades aktien för 7,20 kr. Teckningsoptionen kommer att börja handlas i juli.

”Vi är mycket glada och stolta över det stora intresse som TH1NG har tilldragit sig och hälsar samtliga nya aktieägare välkomna. Kapitaltillskottet ger oss förutsättningar till fortsatt expansion och att utöka organisationen i enlighet med vår långsiktiga plan. Det ska bli otroligt spännande att leda Bolaget framåt med den trend som årets inledning utgör, säger vd Klas Westholm i en kommentar.

MoveByBike cyklade i dag in på Spotlight Stock Market. Bolaget sysslar med transporter med hjälp av cyklar. Erbjudandet hade en teckningsgrad på endast 77 procent och tillfördes 16,5 miljoner före emissionskostnader. Genom nyemissionen tillförs MoveByBike cirka 515 nya aktieägare.

Teckningskursen var 7,50 kr och några minuter efter börsöppning handlades aktien för 4,12 kr vilket motsvarar en nedgång på 45 procent. 

”Vi är otroligt glada att så många har valt att investera i MoveByBike och vår verksamhet. Detta visar på att fler vill vara med på resan mot ett grönare och mer hållbart samhälle. Vi når helt rätt målgrupp, vilket ger oss ett tydligt kvitto inför kommande e-handels expansion. Vi nådde inte fullteckning i nyemissionen, men tack vare det kapital som vi erhåller möjliggörs vår fortsatta expansion i Sverige och Norden. Vi är övertygade om bolagets potential och ser framemot att fortsätta arbetet med att erbjuda snabbare, effektivare och mer miljövänliga leveranser, säger vd Lisette Hallström i ett pressmeddelande.

Streamingtjänstbolaget Qbrick listades i dag på NGM Nordic SME. Bolagets emission fulltecknades och bolaget tillförs 25 miljoner före emissionskostnader.

Nyemissionen hade teckningsförbindelser motsvarande 48 procent från befintliga ägare och resterande andel tecknades i samband med bolagets livesända IPO. Qbrick tillförs över 400 nya aktieägare

Teckningskursen låg på 5,75 kr per aktie och några minuter efter handelsstarten bytte aktier ägare vid nivån 6 kr, en blygsam uppgång på cirka 4 procent. 

– Qbrick går åter i bräschen för vad interaktiv video kan användas till med vårt världsunika upplägg med en live IPO. Jag vill även ta tillfället i akt att välkomna alla nya aktieägare, säger Fredrik Fagerlund, vd för Qbrick i en kommenterar.

Onsdagen bjuder också på ett femte bolag i form av Aros Bostad som dock inte är någon nykomling. Bostadsbolaget har sedan tidigare preferensaktier listade på First North men i dag börjar också stamaktien handlas på samma lista. Teckningskursen var 56 kr och några minuter efter börsöppning handlades för 58 kr, en uppgång på drygt 3 procent. 

Foto: Jessica Gow/TT
Rekommendationer
Köp Saab och Nordea
Börsen
Ny storaffär av familjen Persson
Börsen
Hjälmbolaget rusar på börsenMen Telia backar
Foto: Henrik Montgomery/TT
Kvartalsrapport
Miljardvinst för inkassojätten
Kvartalsrapport
Bra rapport från ABB"Orderingången ökade betydligt"
Foto: Henrik Montgomery/TT
Kvartalsrapport
Högre intäkter för Betsson
Börsen
Techjättarna populära bland svenska aktiesparareMen aktiekurserna går sådär
Foto: istockphoto
Asienbörser
Uppåt i Asien
Foto: istockphoto
Pension
Så mycket kostar efterlevandeskyddetNy webbtjänst för tjänstepensionen
Bostad
Nu sjunker bostadspriserna
Foto: Shutterstock
Bostad
Hellre herrgård än Paris för ungaDrömboendet är i Sverige
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Svensk bostadsmarknad riskfylld"Tio procent för höga priser"
Rekommendationer
Dagens råd: Köp Volvo
Kvartalsrapport
Bra resultat från ståljätten
Foto: Jessica Gow/TT
Kvartalsrapport
Starkt kvartal för Telia
Kvartalsrapport
Bättre än väntat för Nordea
Foto: Shutterstock
Sponsring
FC Barcelona säger nej till H&M
Kvartalsrapport
Bättre än väntat för Nolato
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Kvartalsrapport
Negativ tillväxt för MTG
Båtar
Se upp för oseriösa båtföretag11 företag på Svarta listan
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Kvartalsrapport
Starkt kvartal för SKFVd:n spår 10-procentig försäljningsökning
Kvartalsrapport
Halvledarbrist drog ner Volvos resultat
Foto: Henrik Montgomery/TT
Kvartalsrapport
Nedåt för Electrolux
Privatekonomi
Mer i plånboken när prisbasbeloppet höjs
Foto: Rickard Kilström
Aktieköp
Avanzas vd köper aktier efter kursras