Notering Fastighetsbolaget Klara Bo:s aktie rusade i premiärhandeln på Stockholmsbörsen i dag. Efter 10 minuters handel noterades det högsta avslutet till 53,87 kr vilket motsvarar en uppgång på nästan 54 procent. 

I samband med noteringen tog bolaget in 750 miljoner kr och 5 000 nya aktieägare fick tilldelning av de 38 000 som anmält intresse. Teckningskursen var 35 kr per aktie vilket motsvarar en värdering på 4,5 miljarder kr.

”Intresset för erbjudandet har varit mycket stort från institutionella investerare i Sverige och utomlands samt från allmänheten i Sverige, och erbjudandet blev kraftigt övertecknat. Totalt anmälde sig över 38 000 privatpersoner och institutioner för teckning”, skriver Klara Bo i ett pressmeddelande.

Bland ankarinvesterarna finns Clearance Capital, Länsförsäkringar Fondförvaltning, M2 Asset Management AB och Fonden ODIN Eiendom som tillsammans tecknat aktier till ett totalt belopp om 540 miljoner kr.

”Det mycket stora intresset att investera i KlaraBo gör oss väldigt glada och stolta. Noteringen på Stockholmsbörsen är en milstolpe för oss som kommer att bidra till vår fortsatta utveckling och tillväxt, säger Andreas Morfiadakis, grundare och VD, i ett pressmeddelande.