Noteringar (Uppdateras) Inte mindre än fem bolag debuterar på tre olika börslistor i dag. Det handlar bland annat om Creades SPAC-bolag Creaspac och sol- och vindkraftsbolaget OX2.

Creaspac handlades för 98,50 kr drygt en kvart efter börsöppning. Det innebär en nedgång på 1,5 procent jämfört med teckningskursen på 100 kr. Bolaget tog in 2,5 miljarder och bland de största aktieägarna finns Creades (15,0 procent), Lannebo Fonder (9,8 procent), PriorNilsson (9,8 procent), Swedbank Robur Fonder (9,8 procent), SEB Investment Management (6,0 procent) och Ramsbury Invest (4,8 procent).

– Vi är mycket glada över allmänhetens och institutionella investerares stora intresse för Creaspac och ödmjuka inför det förtroende som vår investeringsstrategi och Creades som sponsor har fått. Vi ser fram emot att tillsammans generera långsiktigt aktieägarvärde i Creaspac, säger Sven Hagströmer, styrelseordförande i Creaspac och Creades, i en kommentar.

OX2 handlades samtidigt för 55,80 kr, jämfört med teckningskursen på 60 kr. Bolaget, som sysslar med sol- och vindkraft, värderas till över 16 miljarder. Enlig OX2 var intresset för erbjudandet stort bland såväl svenska och internationella investerare som allmänheten i Sverige och erbjudandet var kraftigt övertecknat. OX2 får nu över 25 000 aktieägare.

– Det är med glädje vi kan konstatera att intresset för OX2 varit stort genom hela noteringsprocessen. Stödet från investerare är ännu ett bevis på det momentum vi ser på marknaden för förnybar energi och en förtroendeförklaring för OX2:s affärsmodell och tillväxtpotential. Jag vill tacka de anställda på OX2 för alla år av hårt arbete som lagts ned för att etablera OX2 som en ledare inom omställningen till förnybar energi. Med fokus på lönsam tillväxt ser vi fram emot den fortsatta resan tillsammans med alla våra nya aktieägare, säger OX2:s vd Paul Stormoen i en kommentar.

LL Lucky Games designar och utvecklar videoslots med fokus på spelupplevelser för spelare runtom i världen. Bolaget tog in cirka 20 miljoner kr inför listningen på First North. Intresset var stort och emissionen tecknades till 555 procent och bolaget får nu 2500 nya aktieägare.

Teckningskursen var 6,60 kr per unit vilket motsvarar 1,65 kr per aktie. Drygt en kvart efter börsöppning handlades aktien för 1,91 kr.

– Vi är mycket tacksamma för det stora intresset i emissionen och jag vill härmed tacka samtliga som har valt att investera i LL Lucky Games. Emissionslikviden och noteringen på Nasdaq First North Growth Market stärker bolagets marknadsposition och accelererar bolagets tillväxtresa, säger vd Mads Verner Jørgensen.

Xpecunia utvinner kryptovalutor med hjälp av egenproducerad solenergi. Intresset för emissionen inför dagens notering på NGM Nordic SME var stort och tecknades till 412 procent. Bolaget får nu drygt 1500 nya aktieägare.

Teckningskursen låg på 6 kr per aktie och drygt en kvart efter efter börsöppning handlades aktien för 6,20 kr.

– Det är oerhört glädjande att intresset har varit så stort kring Xpecunias IPO och vi tackar för det förtroende vi har fått från befintliga och nya investerare som vill vara med på vår resa, säger vd Daniel Moström.

Det aktieerbjudande på 96 miljoner kronor i Wise Groups dotterbolag Brilliant Future som genomfördes inför dagens noteringen av dotterbolagets aktier på handelsplattformen Nasdaq First North tecknades till 118 procent.

Wise Group är ett ägarbolag med verksamheter inom rekrytering, konsultuthyrning och HR/personalområdet.

– Kapitalet som tillförs låter båda bolagen vidareutvecklas framåt och effekten av transaktionen blir ett starkare och mer renodlat Wise Group fokuserat på konsulttjänster inom kompetensförsörjning, HR och ledarutveckling. Wise är finansiellt stärkt och ges goda förutsättningar för en ny och lönsam tillväxtfas, samtidigt som Brilliant får påbörja en ny spännande resa som självständigt noterat bolag, säger Wise Groups vd Ingrid Höög i pressmeddelandet.

Foto: Shutterstock
Aktier
Här är analytikernas aktiefavoriter i sommar
Foto: AP/TT
Wall street
Brett ned i New York
Portföljen
Snabb revansch för portföljen
Stockholmsbörsen
Nedgången mildrades vid stängningenDefensiva aktier höll emot bäst
Aktier
Spararna återvänder till folkaktiernaInvestor månadens mest köpta aktie
Aktier
Veckans mest blankade aktier
Analyser
Nokias rapport rosas av UBS, Kepler och Nordea
30/7
Trading Direkt med dagens börsnyheter och teknisk analys
Foto: istockphoto
Analyser
Här är fredagens färska köprekar
Foto: Copyright (c) 2018 nyker/Shutterstock. No use without permission.
Asien
Nya börsfall i Asien
Fonder
Sverigefonder i topp i juliPrivatspararna säljer ut sina Kinafonder
Aktier
Kapitalförvaltaren: Aktier att köpa just nu”Fortsatt bekväm med att äga aktier”
Analys
Investmentbank sänker Oncopeptides riktkurs med 75 procent
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapport
Securitas slog förväntningarna
Foto: Shutterstock
Rapport
Något under förväntan för Millicom
Konjunk
KI:s barometerindikator: Högsta värdet hittills
Foto: istockphoto
Rapport
Nokia krossar analytikernas förväntningarDubblar resultatet jämfört med estimaten
Foto: istockphoto
Analyser
Här är torsdagens köprekar
Foto: Shutterstock
Sektor
Förvaltaren om Kina: Återgång till klassisk socialism"Bolagsägare skänker bort börsposter för att slippa granskning"
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapport
Något bättre än väntat för Astra ZenecaProduktförsäljningen ökade 33 procent
Foto: istockphoto
Rapport
Klart bättre än väntat från Lundin Mining
USA
USA: Senaten enad om det stora infrastrukturpaketet
Räntan
Fed lämnar räntan oförändradÄndrar inte heller obligationsköpen
Köptips
AFV: En aktie att köpa
Foto: istockphoto
Bostad
Danske: Kraftigt fall för bopriserna i Stockholm"Temporär sättning"