Notering Ett mjukvarubolag och ett rekryteringsbolag debuterade i dag på First North. Båda steg över sina teckningskurser i den inledande handeln. 

Skolon utvecklar digitala plattformar för skolvärlden. Erbjudandet uppgick till 30 miljoner kr men anmälningar om 34 miljoner kr inkom vilket innebär att erbjudandet övertecknades.

Teckningskursen låg på 12,50 kr men aktien handlades för 14,50 kr några minuter efter börsöppning. Det innebär en uppgång på 16 procent jämfört med teckningskursen.

– Vi är glada över det intresset som finns för Skolon och den tillväxtresa vi skall göra framåt. Vi välkomnar alla nya aktieägare och ser fram emot att ha dem med på resan mot vår vision att möjliggöra digitalt lärande för alla. Med vår notering på Nasdaq First North stärker vi positionen som ett svenskt SaaS-bolag inom edtechområdet och tar nu nästa steg på vår tillväxtresa, säger Oliver Lundgren, vd och en av Skolons grundare i ett pressmeddelande.

Rekryteringsbolaget Job Solutions erbjudande tecknades till 184 procent och bolaget tog in 15 miljoner kr i samband med noteringen.

Teckningskursen låg på 30 kr men några minuter efter börsöppning handlades aktien för 31,66 kr, en uppgång på 5,5 procent jämfört med teckningskursen.

– Det känns väldigt roligt att intresset för Job Solution var stort och att erbjudandet övertecknades visar på att det finns en stark tro på Job Solution och vår affärsmodell. Jag vill härmed önska alla nya aktieägare välkomna på den resa där vi nu tillsammans tar nästa steg i den fortsatta utvecklingen av bolaget, säger Job Solutions vd Viktor Rönn i ett pressmeddelande.