Explosion i Kiev på torsdagsmorgonen.

Ukraina En ukrainsk regeringsföreträdare uppger att avlägsna explosioner hörts i centrala Kiev och säger att "invasionen har inletts". Det rapporterar Wall Street Journal tidigt på torsdagsmorgonen.

Ögonvittnen uppger att explosioner hörts i flera ukrainska städer.

Nyhetsbyråer uppger att ukrainska militära ledningscentraler har attackerats i robotattacker och vidare uppges ryska soldater ha gått iland Mariupol och Odessa.

Ukraina inför krigslagar

Lokala medier uppger att Ukraina ska införa krigslagar och att landets inrikesminister uppmanar invånarna att gömma sig i skyddsrum.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj höll tidigt på torsdagsmorgonen ett tal till nationen där han meddelade att han utlyst krigslagar och uppmanade landets invånare att hålla sig hemma.

”Vi fungerar. Armén fungerar. Få inte panik. Vi är starka. Vi är redo för allt. Vi kommer att besegra alla eftersom vi är Ukraina”, sade presidenten.

Han sade att Ryssland har utfört robotattacker mot Ukrainas infrastruktur och gränsvakter.

”Speciell militäroperation i Donbass”

Rysslands president Vladimir Putin aviserade under natten mot torsdagen en ”speciell militäroperation” i den östra regionen Donbass i Ukraina, med målet att skydda Donbass.

Putin sade i ett TV-sänt tal att Ryssland ”inte kan acceptera hot från Ukraina” och att Ryssland agerar efter önskan om hjälp från ledarna i ryskkontrollerade utbrytarregionerna i östra Ukraina.

Enligt ryska TASS uppges Vladimir Putin uppges ha sagt att ”omständigheterna kräver beslutsamma åtgärder från Ryssland”.

Putin uppmanade ukrainska soldater att lägga ner sina vapen omedelbart och varnade omvärlden för att ingripa.

”Om ni gör det kommer det att möta konsekvenser som är större än de ni har mött i historien. Alla relevanta beslut har fattats. Jag hoppas att ni hör mig”, sade den ryske presidenten.

Biden fördömer attacken

”President Putin har valt ett överlagt krig som kommer att medföra en katastrofal förlust av liv och mänskligt lidande.”

Det sade USA:s president Joe Biden i ett uttalande under natten mot torsdagen.

Han kallade attacken för ”oprovocerad” och ”orättfärdig” och utlovade fler åtgärder mot Ryssland på torsdagen.

”Ryssland är ensamt ansvarigt för döden och förstörelsen som denna attack kommer att medföra”, sade Biden.