Rysslands president Vladimir Putin.

Kriget Rysslands president Vladimir Putin sade i ett tal i Kreml på fredagen att fyra ukrainska regioner nu anslutits till Ryssland. Det rör sig om Luhansk, Donetsk, Zaporizjzja och Cherson.

Han sade att folken i dessa områden har fattat sina beslut om att anslutas till Ryssland, och de blir nu medborgare i Ryssland för alltid. Det är resultatet av den ”naturliga rätten” för de som röstat för anslutning.

Han sade att vi kommer att försvara vårt land med alla till buds stående medel, och garantera säkerheten i de nya områdena. De kommer att återuppbygga dessa områden och utveckla infrastruktur, hälsovård och utbildning.

Putin uppmanade Kiev att omedelbart upphöra med sina militära aktiviteter och återvända till förhandlingarna. Ryssland är redo för samtal, men Kiev måste respektera folkviljan, de kommer inte att förhandla om de annekterade områdena.

Han sade Väst har försökt att få Ryssland på knä alltsedan Sovjetunionen föll. Väst försöker ta över Ryssland med sina valutor och teknik, och förstöra den ryska kulturen. De är ”giriga” och försöker att göra Ryssland till en koloni, och bedriver ett ”hybridkrig” mot Ryssland.

”De vill inte se oss som ett fritt land, de vill se oss som en grupp slavar”, sade han.