Rottneros ska inte hoppas på mycket lägre elpriser

Publicerad 2007-11-20 10:04

Statliga Vattenfall har inte fått några nya direktiv från sina ägare avseende Rottneros. Det innebär att skogsbolaget inte kan räkna med dramatiskt lägre elpriser inom en nära framtid.

– Vi har inte fått några ändrade direktiv. Ägarna har inte sagt åt oss att ändra några priser om det är det du syftar på, säger Vattenfalls vice vd Hans von Uthmann till Nyhetsbyrån Direkt.

För ett par dagar sedan flaggade statsekreterare Sven- Eric Söder, enligt TT, för att eljätten skulle ta initiativ till nya avtalsförhandlingar med Rottneros.

Hans von Uthmann tillägger att bolaget, precis som andra företag, kontinuerligt pratar med sina ägare och att Vattenfall för en löpande dialog med Rottneros. Den potentiella elleverantören har enligt Hans von Uthmann inte stängt några dörrar.

Däremot betecknar Vattenfalls vice vd ett pris på 20-25 öre kilowattimmen som absolut icke marknadsmässigt. Rottneros vd Lars Blecko menar att det är de nivåerna som är ”långsiktigt relevanta” för Rottneros, eventuellt något högre i dagens starka massamarknad.

– Vår bedömning är att 20 till 25 öre inte är nära förestående och då har jag uttryckt mig försiktigt, säger Hans von Uthmann.

(Nyhetsbyrån Direkt)