Aktie Castellum måste slopa utdelningen till aktieägarna vid nästa årsstämma, säger nye storägaren Roger Akelius i en intervju med Göteborgsposten.

”Som du vet köpte Akelius en 10 procent i Castellum nyligen och så såg jag hur vd:n gick ut och sa att de har en betryggande finansiering. Att lura samtliga aktieägare att de har en betryggande finansiering – en sådan fruktansvärd bluff. De har inte alls någon betryggande finansiering. Castellum har en del obligationer som de inte kan förlänga om något år och så måste de väl ut och sälja fastigheter för att få in lite pengar. Men det går inte att sälja fastigheter nu”, säger Roger Akelius till tidningen.

Han säger att fastighetsbolagen i Sverige har för låga kreditbetyg för att låna internationellt och kallar det för ”skitsnack” att de har bra kontakter med bankerna.

” Ska svenska banksystemet ta hand om 400 miljarder på en tre-, fyraårsperiod – det går inte, inte en chans att det går. De kommer få väldiga problem inom ett par år”, säger han.

Enligt Roger Akelius måste Castellum, som har höjt utdelningen 24 år i rad, slopa utdelningen vid nästa årsstämma.

”Stigande i 24 år men nu säger jag att man får välja – ska man ha konkurs eller ska man ha kvar utdelningarna”, säger Roger Akelius som också uppmanar fastighetsbranschen i stort att omgående avstå från att dela ut.