Riktkurserna som höjs

Publicerad 2014-02-17 10:03

Aktier Måndagens skörd av uppdateringar från analyshusen innehåller en rad höjda riktkurser och rekommendationer.

Handelsbanken Capital Markets har höjt riktkursen för Nibe med 32 kronor, till 182 kronor, och upprepar rekommendationen öka för aktien.

Det framgår av en analys daterad den 14 februari.

”Efter en stark utveckling har värderingen klättrat till p/e 16,4 för 2015, men baserat på förbättrade marknadsutsikter för de flesta av Nibes marknader och bolagets starka track record upprepar vi öka”, skriver Handelsbanken.

Med Nibes förvärvsvilja och en kassa på 1,6 miljarder kronor utöver nyligen tecknade bankavtal tror Handelsbanken att därtill att ytterligare förvärv kan materialiseras snart.

Prislappen på 3 miljarder kronor i Swedbanks förvärv av Sparbanken Öresund är rimlig, givet högre utlåningsvolymer och potentialen för kostnadssynergier.

Det skriver Nordea Equity Research i en kommentar daterad den 17 februari. Nordea lyfter sina estimat för Swedbanks vinst per aktie med 1-2 procent 2014-2016 och höjer riktkursen med 5 kronor till 190 kronor. Rekommendationen behåll upprepas dock.

”Vi upprepar vår försiktiga syn på Swedbank då vi har svårt att se något överskottskapital i banken på grund av det föreslagna riskviktsgolvet på 25 procent för svenska bolån och framtida regulatorisk osäkerhet”, skriver Nordea, som också tvivlar på att Swedbank kan kompensera sig för högre riskvikter genom högre utlåningsmarginaler.

”Givet den dyra värderingen, högst i sektorn på 2,1 gånger justerat bokfört värde”, neutraliseras de huvudsakliga köpargumenten”, fortsätter Nordea.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för bioteknikbolaget Active Biotech till köp från behåll.

Nordea höjer sin rekommendation för investmentbolaget Kinnevik till behåll, från tidigare sälj.

Det rapporterar Bloomberg First Word.

Handelsbanken Capital Markets har höjt sin riktkurs för fordonsunderleverantören Concentric till 90 kronor, från tidigare 80 kronor.

Rekommendationen öka lämnas dock oförändrad. Det framgår av en analys daterad den 13 februari.

Handelsbanken Capital Markets har höjt riktkursen för bromssystemtillverkaren Haldex till 74 kronor, från tidigare 65 kronor.

Banken upprepar sin rekommendation öka. Det framgår av en analys daterad den 14 februari.

Rekommendationen för SSAB höjs till neutral från sälj av Citi. Det skriver Bloomberg First Word.