I annonssamarbete med BäCKE & TIMERDAL

ANNONS Du som läser detta får med stor sannolikhet inte riktig rådgivning kring din finansiella planering – majoriteten av alla svenskar får i dag rådgivning förenat med bakomliggande intressen och incitament. Detta menar Bäcke & Timerdal – Finansiell Planering som istället satsar på riktig rådgivning.

Få svenskar är medvetna om att de inte får riktig rådgivning kring sin ekonomi. Frågan har uppmärksammats av media och även lyfts på politisk nivå i regeringen.

– Riktig rådgivning är enligt oss på Bäcke & Timerdal rådgivning utan tredjepartsersättningar, det vill säga provisioner från exempelvis fondbolag, utan egna finansiella produkter samt utan incitament att välja vissa fonder framför andra, säger Vilgot Timerdal, rådgivare och delägare Bäcke & Timerdal – Finansiell Planering.

Läs mer om Bäcke & Timerdals investeringsfilosofi

Är du i dag kund hos exempelvis en bank eller annat rådgivningsföretag är sannolikheten stor att rådgivningen styrs av ett eller flera olika incitament. De flesta rådgivningsaktörer i Sverige arbetar med egna fonder alternativt får betalt via tredjepartsersättningar, alltså provisioner.

– Det innebär att du som kund inte får riktig rådgivning enligt oss, då det finns incitament att rekommendera dig vissa fonder framför andra, säger Johan Bäcke, rådgivare och delägare Bäcke & Timerdal – Finansiell Planering.

Bäcke & Timerdal erbjuder en kostnadsfri konsultationstimme utan förpliktelser – Läs mer här

Erbjuder även hjälp med familjejuridiska frågor

Bäcke & Timerdal startades för att Johan Bäcke och Vilgot Timerdal ville arbeta med riktig rådgivning. Deras rådgivning är helt utan tredjepartsersättningar och företaget har inga egna finansiella produkter. De äger bolaget själva och har alltså heller inga externa ägarintressen som kan gå stick i stäv med klienternas intressen. Intäkterna kommer från det rådgivningsarvode som tas ut direkt transparent från klientens depå. För Bäcke & Timerdal är det viktigt att klienterna alltid ska ha tillgång till sina pengar, därför finns det inga bindningstider eller uttagsavgifter.

Bäcke & Timerdal är snabbfotade och erbjuder en hög grad av personlig service till sina klienter. Företaget vill ta ansvar för helheten för klienterna och deras familjer, och hjälper därför via specialister till med familjejuridik och familjejuridiska dokument, samt skatterådgivning för både privatpersoner och företag.

– Vår erfarenhet är att många kunder missar den privatjuridiska delen, vilket kan få negativa konsekvenser i framtiden. Något som vi hjälper många kunder med i dag är exempelvis framtidsfullmakt och testamente, säger Vilgot Timerdal.

Samarbetar med tunga aktörer

Det är bland annat av dessa anledningar som ledningen för Next Level Group valde att inleda ett samarbete med Bäcke & Timerdal. Next Level Group skräddarsyr strategier för sportpersonligheter. Bland deras klienter återfinns flera av Sveriges främsta idrottsprofiler. Bäcke & Timerdal valdes ut som samarbetspartner bland ett urval av Sveriges främsta kapitalförvaltare och finansiella rådgivare. Av samma anledningar har även Svalner – Oberoende Skatterådgivning valt ut Bäcke & Timerdal till samarbetspartner.

– Vi tar ansvar för våra klienter och deras familjer med stor personlig service utan någon underliggande agenda. Det är så rådgivning borde fungera tycker vi, säger Johan Bäcke.   

Fakta om Bäcke & Timerdal – Finansiell Planering:

Bäcke & Timerdal är en privatägd förmögenhetsförvaltare som arbetar aktivt med kvalificerad finansiell planering med nära och långsiktiga klientrelationer. De är ett utpräglat kunskapsföretag som agerar utan tredjepartsersättningar och har inte några egna fonder eller andra finansiella produkter.

Läs mer om Bäcke & Timerdal här!

Av: Bäcke & Timerdal

Detta är en annons från Bäcke & Timerdal och ska inte tolkas som redaktionellt material från Privata Affärer.