Aktier Rickard Gustafson lämnar posten som vd för flygbolaget SAS, efter att ha haft den i 10 år, och blir ny vd för SKF. Han avgår från SAS senast den 1 juli, och inleder sitt arbete på SKF under det första halvåret. Det framgår av ett pressmeddelande.

”SAS är fortfarande i en kritisk – men stabil position – och styrelsen har naturligtvis omedelbart påbörjat processen att utse en ny vd och koncernchef för SAS”, skriver styrelseordförande Carsten Dilling.

I ett separat pressmeddelande från SKF skriver kullagerbolaget att Rickard Gustafson är utsedd till ny vd.

”Rickard Gustafsons starka och moderna ledarskap, breda internationella erfarenhet och energi gör honom till rätt person att leda det fortsatta genomförandet av SKF:s strategi och ta SKF till nästa nivå av lönsam tillväxt och utveckling”, skriver styrelseordförande Hans Stråberg.

”SKF har en tydligt definierad strategisk inriktning och jag ser fram emot att engagera mig i organisationen och ytterligare påskynda den pågående omvandlingen till en ännu mer kundfokuserad, innovativ, effektiv och hållbar verksamhet”, skriver Rickard Gustafson i SKF:s pressmeddelande.

Rickard Gustafson har haft flera befattningar inom General Electric och har en civilingenjörsexamen från Linköpings universitet.