REVOLUTIONRACE: TILLVÄXTEN HAR ÅTERHÄMTAT SIG, KÖP – AFV

2023-01-31 15:35:45

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Revolutionrace-aktien stiger cirka 7 procent efter sin rapport och efter två svaga kvartal har tillväxten nu återhämtat sig i Revolutionrace.

Det skriver Affärsvärlden som köpstämplar bolaget efter att det kommit med bokslutsrapport under tisdagsmorgonen.

Revolutionrace växte med 44 procent i den tyskspråkiga DACH-regionen under kvartalet, och med 37 procent i segmentet Övriga världen.

"Vi tycker utvecklingen pekar på att man hittat ett framgångsrecept som går att kopiera och då bör det finnas goda möjligheter att växa från dagens nivå även om Norden inte tar fart på nytt", skriver tidningen.

I nuläget taktar bolaget runt 20 procent rörelsemarginal och som läget ser ut idag är det en rimlig nivå att förvänta sig framöver, resonerar Affärsvärlden.

Enligt tidningens beräkningar värderas Revolutionrace kring 14 gånger årets väntade rörelseresultat (EV/Ebit) på nuvarande marginalnivåer.

"Det är inte farligt dyrt för en e-handlare som verkar hålla liv i tillväxten, har nettokassa och klart bättre lönsamhet än de flesta andra", heter det.

Tidningen pekar dock på att Revolutionrace i rapporten flaggat för en lägre försäljningstillväxt i det tredje kvartalet, men Affärsvärlden argumenterar att nuvarande kurs redan prisar in "väl mycket elände".Direkt-SE