REVOLUTIONRACE: SVAGT 2 KV ATT VÄNTA – NORDEA

2023-01-25 11:16:14

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Revolutionrace rapport för det andra kvartalet, i det brutna räkenskapsåret, förväntas överlag vara åt det svagare hållet med en nedgång på 22 procent för det justerade rörelseresultatet i förhållande till motsvarande kvartal året innan.

Det skriver Nordea Markets i en analys där rekommendationen behåll upprepas.

En förväntad kostnadspress lyfts också fram, i kölvattnet av tilltagande prissänkningar på produkterna för Revolutionrace del.

I den andra vågskålen förväntar sig banken att försäljningen under kvartalet har återhämtat sig. En omsättningsökning om cirka 19 procent väntas, jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Vid en jämförelse mellan Revolutionrace och Boozt lyfter Nordea Markets fram att det förstnämnda bolaget handlas med en kraftig rabatt jämfört med det sistnämnda.

"/…/ däremot presterar Boozt för närvarande starkare, och vi tror fortfarande att RVRC sannolikt kommer att missa sin guidning för 2023/2024", skriver banken i analysen.

Revolutionrace har som mål att nå en nettoomsättning om minst 2 miljarder kronor under räkenskapsåret 2023/2024, enligt bolagets senaste delårsrapport.

Friluftsklädesbolaget väntas komma med rapport den 31 januari.


Graf: Revolutionrace-aktiens utveckling på ett års sikt

image

Bildkälla: Infront.Direkt-SE