Pandemin Florida och Kalifornien rapporterade på onsdagen om ett rekordhögt antal nya smittade av coronaviruset, rapporterar CNBC

Oron växer nu för att delstatsregeringarna Tallahassee och Sacramento kommer att tvingas införa stanna-hemma-order och stänga icke nödvändiga verksamheter om virusutbrottet inte kan bringas under kontroll.

Disney meddelade också på onsdagen att öppningen av företagets temaparker i Kalifornien, som tidigare planerats till den 17 juli, kommer att senareläggas, och att ny information om när öppningen kan ske dröjer åtminstone till efter den 4 juli.

Nytt karantänstvång

Samtidigt har guvernörerna i New York, New Jersey och Connecticut infört karantänstvång på 14 dagar för resande från nu hårt virusdrabbade delstater som Florida för att motverka risken för nya utbrott i de nordöstra delstaterna.

Wall Street Journal rapporterar att 33 delstater på tisdagen rapporterade sjudagarssnitt för antalet nya smittade som var högre än genomsnittet under de två senaste veckorna. I början av juni var situationen liknande i 21 delstater. Enligt tidningens analys kan de ökade antalet smittade inte enbart förklaras med ett ökat antal tester.

120.000 döda i covid-19

USA har hittills rapporterat att över 2,3 miljoner personer drabbats av covid-19, och över 120.000 personer har dött av det. Förra veckan ökade antalet nya dagliga smittofall till över 30.000 för första gången sedan början av maj, efter att ha legat runt 20.000 i flera veckor. Den 23 juni rapporterade över 34.000 nya smittade.

Enligt New York Times rapporterade även Texas, Oklahama och South Carolina om rekordhöga tal för nya smittade på onsdagen, och att sjukhusen i Houston nu börjar bli fulla.