Betting Regeringen föreslår att gränsen för insättningar till ett spelkonto ska vara högst 5.000 kr per vecka och att bonuserbjudanden får uppgå till högst 100 kr. Den tillfälliga förordningen föreslås träda ikraft den 1 juni och upphöra att gälla vid utgången av år 2020. Det sade socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi vid en pressträff på tisdagen.

”Regeringen ser stora risker på spelområdet just nu. De allvarliga ekonomiska konsekvenser som följer i spåren av coronavirusutbrottet med ökad risk för arbetslöshet, sjukskrivningar ökar risk för psykiskohälsa och spelproblem och skuldsättning. Lägg därtill den sociala distansering vi ska upprätthålla”, sade han.

”Det vi ser nu är en farlig cocktail som riskerar att öka riskerna för problemspelare och spelmissbruk”, sade Ardalan Shekarabi.

Regeringen kommer att remittera en förordning med tre förslag:

Gränsen för insättningar till ett spelkonto begränsas till högst 5 000 kr per vecka och att motsvarande förlustgräns ska gälla vid spel på värdeautomater,

Det ska vara obligatoriskt för spelarna att ange gränser för speltiden vid spel på kasinospel online och värdeautomater.

Bonuserbjudanden får uppgå till högst 100 kr.