Försäljning och styckningsrykten – då rusar Qliros aktie

Publicerad 2016-06-16 10:09

Aktie E-handelskonglomeratet Qliro säljer sitt dotterbolag Tretti. Enligt uppgifter till Breakit är en styckning av Qliro på gång. Aktien rusar på börsen.

På onsdagskvällen meddelade Qliro att man ingått ett avtal om att sälja dotterbolaget Tretti till Whiteaway. Den kontanta köpeskillingen uppgår till 250 miljoner kronor, motsvarande ett företagsvärde om cirka 180 miljoner kronor.

Tretti kommer att fortsätta vara samarbetspartner till Qliro Financial Services och CDN Marketplace efter försäljningen. Whiteaway kommer också bli samarbetspartner till Qliro Financial Services, och ansluta sig som ny återförsäljare hos CDON Marketplace.

Bolaget kan styckas

Försäljningen av Tretti kan vara början på en större uppdelning av Qliro. Enligt uppgifter ska Qliro styckas eftersom de nya storägarna Rite Ventures tålamod är på upphällningen och som ett led i att försöka undvika en nyemission. Det uppger källor till nyhetssajten Breakit.

”Planen är att stycka bolaget”, säger en uppgiftslämnare till sajten.

Rite sägs ha varit drivande i processen att få till en styckning, och det privata investmentbolaget uppges ha stöd av flera andra storägare i målet att renodla koncernen.

”Rites mål är att sälja det mesta, möjligen vill man behålla finansdelen [Qliro Financial Services, red anm] som har potential att växa rejält”, säger en Breakit-källa.

Efter avyttringen av Tretti utgörs Qliros e-handelsinnehav av Cdon, Lekmer, Nelly och Gymgrossisten.

Kinnevik är största ägare med 28,3 procent, och Rite är med 3,59 procent fjärde största ägare efter Oppenheimer och Avanza Pension på 5,8 respektive 3,61 procent.

Följ Qliros aktie här:

{Chart}