Aktieraket värd en chansning

Publicerad 2011-10-18 17:18

Stark tillväxt och attraktiv värdering gör att VA Börs upprepar köp för nischade internetoperatören. I en exklusiv intervju avslöjar vd:n nya expansionsstrategin.

Han ser sig själv som en ”exklusiv garderobiär” och det egna företaget som ett gerillaförband. Hans motståndare ser honom som snuskigt rik anarkist och provokatör med ett förflutet inom porrbranschen. För Veckans Affärer berättar Bahnhofs starke man Jon Karlung om aktieraketens framgångsrecept.

”Jag brukar säga att vi är som ett litet rörligt gerillaförband som hittar svagheter hos de trögrörliga telejättarna”, säger han och berättar att prognosen nästa år för Bahnhof är att omsätta en halv milard kronor.

VA Börs ser bolagets vinstambitioner som ”en trevlig uppsidespotential” snarare än en prognos, men upprepar ändå rekommendationen köp för aktien.

VA Börs summerar:
”Europaexpansionen erbjuder tillsammans med den entreprenöriella företagskulturen en attraktiv potential samtidigt som vi ser viss risk i den svaga marknadstilväxten och svårigheten att marknadsföra sig i utlandsexpansionen”.

I morgondagens utgåva av Veckans Affärer kan du läsa hela intervjun med Jon Karlung. Som prenumerant kan du läsa artikeln online redan ikväll.
Här tecknar du prenumeration till Veckans Affärer.