Jeffrey Gundlach, grundare och vd för Doubleline. Här i samband med en intervju med Fox, maj 2016.

Räntor Investerare kan nu få en årlig avkastning på 8 procent på obligationsmarknaden. Den lockar därför betydligt mer än börsen, säger Jeffrey Gundlach, som grundat investeringsfirman Doubleline, till CNBC. 

Den profilerade investeraren och affärsmannen Jeffrey Gundlach har tidigare kallats för ”obligationskungen” i ett reportage av Barron’s, en systertidning till Wall Street Journal. Nu basar han över investeringsfirman Doubleline som han grundade år 2009. 

I en intervju med finanskanalen CNBC säger Jeffrey Gundlach att det nu går att bygga en obligationsportfölj som avkastar 8 procent om året.

– Så det är en ganska bra möjlighet. Det är mycket, mycket mer attraktivt än aktier, fortsätter han. 

Basen utgörs av tioåriga amerikanska statsobligationer där räntan uppgår till 4 procent. Med den stabila grunden kan man sedan köpa mer riskfyllda krediter som nu avkastar runt 12 procent och därmed få en portfölj som ger en årlig ränta på 8 procent, förklarar Jeffrey Gundlach.

I den mer riskfyllda kategorin placerar investeraren bland annat så kallade skräpobligationer, det vill säga lån emitterade av exempelvis företag med låga kreditbetyg. Utöver det lyfter Jeffrey Gundlach fram tillväxtmarknads- och bolåneobligationer.