torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sparräntor

Lista: Här får du 4 procents sparränta

Publicerad: 7 juni 2023, 05:06

Foto: Shutterstock

Just nu går det att få en sparränta på strax över 4 procent. Men då krävs att du avvara dina pengar under ett år. Samtidigt ligger den högsta sparräntan för obundna konton i inte långt därunder.


Dagens höga ränteläge gör att det numera faktiskt går att få hyfsad ränta på sparkonto.

Marknadens högsta ränta ligger i dag på 4,05 procent. Det får du hos Marginalen Bank om du är villig att avvara dina pengar i ett år. Strax därunder hittar vi Aros Kapital, Ikano Bank och Serafim Finans, alla på 4,0 procent med en bindningstid på 1 år.

Värt att notera är att du inte får högre ränta än 4 procent om du binder längre än ett år. Den högsta tvåårsräntan hittar vi hos Klarna (3,70 procent). Samtidigt toppar Marginalen Bank listorna med tre, fyra och fem års bindningstid på nivån 3,65 procent.

Ser vi i stället på konton kortare bindningstid toppas sexmånaderslistan av Marginalen Bank med 3,80 procent följt av Erik Penser Bank och Sevenday Bank på 3,70 procent.

Vid en bindningstid på 3 månader är den högsta räntan 3,60 procent. Det får du hos en rad banker och kreditmarknadsbolag, nämligen Marginalen Bank, Sevenday Bank, Brocc och Skandia.

Vill du i stället sätta in minst 100 000 kr på ett rörligt sparkonto utan bindningstid får som mest 3,45 procent hos Santander. Där är haken dock att det tar en månad att få pengarna efter att man begärt uttag.

Hos Borgo får du i stället 3,40 procent utan problemet med väntetid vid uttag. Tätt därefter hittar vi Morrow Bank på 3,35 procent och Serafim Finans på 3,32 procent.

På nivån 3,30 procent hittar vi en rad aktörer. Det handlar om PRA Spar, Moank, Lea Bank, Brocc och Avida.

Av: Magnus Gustavsson, magnus.gustavsson@privataaffarer.se

Not: Detta är en redaktionell artikel från Privata Affärer. Jämförelsen innehåller samtliga aktörer på sparkontomarknaden och baseras på jämförelsesajten Compricers insamlade statistik. Vissa av de banker och kreditmarknadsbolag som nämns i texten har en länk. Detta för att du som läsare enkelt ska kunna komma vidare till den aktör som intresserar dig. När du klickar på en av länkarna får Privata Affärer provision som bidrar till att finansiera vår journalistik. Privata Affärers oberoende och granskande roll påverkas dock inte av detta innehåll.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera