tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Skatt

Rekordmånga deklarerade elektroniskt

Publicerad: 5 maj 2015, 09:45

Foto: Jeanette Andersson / Skatteverket

Hela 5,4 miljoner personer deklarerade elektroniskt i år vilket är nytt rekord. Årets stora deklarationstrend är att använda Mobilt BankID, konstaterar Skatteverket.


– Antalet som deklarerade med Mobilt BankID har mer än fördubblats från 660 000 personer förra året till över 1,5 miljon i år, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket i ett pressmeddelande.

Totalt ska 7,7 miljoner personer deklarera och vid stängningen i natt hade 5 355 811 personer deklarerat genom att ringa, sms:a, använda appen eller e-tjänsten.

Enligt Skatteverket är det 170 000 fler än vid stängningen förra året och motsvarar en andel på 70 procent. Antalet kommer dessutom att öka något eftersom en stor del av de som har anstånd med sin deklaration väntas göra den elektroniskt, menar Skatteverket.

Oxelösund är den kommun som haft störst andel e-deklaranter, 77,4 procent. Därefter följer Upplands Väsby, 77,2 procent, och Järfälla, 77,1 procent.

– Det är glädjande att allt fler upptäckt fördelarna med att deklarera elektroniskt. Det är enkelt och säkert och felen blir färre. Dessutom får den som har deklarerat genom att ringa, sms:a, använda appen eller e-tjänsten senast den 4 maj och anmält konto för utbetalning möjlighet att få tillbaka pengar före midsommar, säger Kay Kojer.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera