lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Skatt

Rekord i antal digitala deklarationer

Publicerad: 3 maj 2023, 09:43

Foto: Fialotta Bratt / Skatteverket

Nästan 212 000 fler hade deklarerat digitalt fram till och med den 2 maj i år jämfört med motsvarande tid vid förra årets deklaration. Det konstaterar Skatteverket efter att årets deklaration nu är stängd.


PA

Privata Affärer

red@privataaffarer.se


– Det är tydligt att allt fler deklarerar digitalt framför allt via vår e-tjänst men även i appen, via sms eller telefon. Det är glädjande då det är säkrare och går fortare, säger Emelie Köhn, deklarationssamordnare på Skatteverket i ett pressmeddelande och fortsätter:

Den 2 maj hade 6 948 087 personer deklarerat digitalt. E-tjänsten är fortsatt populärast men den största ökningen jämfört med 2022 står Skatteverkets app för. 116 000 fler använde appen i år mot förra året.

– Även i år var det många som deklarerade tidigt. Första dygnet var det nästa 1,1 miljoner personer som deklarerade digitalt, säger Alem Resulovic, sektionschef på Skatteverket.

Den som deklarerade senast den 2 maj får eventuell skatteåterbäring under andra veckan i juni. Har du kvarskatt att betala ska det i de flesta fall göras senast den 12 september, men det går att betala redan nu. På kvarskatt över 30 000 räknas räntan på 3,75 procent från 14 februari 2023. På kvarskatt under 30 000 räknas räntan från den 4 maj, skriver Skatteverket.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera