torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Resetips

Nöjeshotell i hjärtat av byn

Publicerad: 30 december 2009, 11:11

Hotell Diplomat är ett legendariskt hotell i hjärtat av Åre. Privata Affärers serie om svenska fjällhotell gör i dag nedslag i fjällens nöjesmetropol.


CF

Christer Fälldin


När kung Oscar II klippte det blågula bandet och invigde järnvägen till Åre 1892 så var det också startskottet för turismen till de jämtländska fjällen.

Hotel Diplomat Åregården har varit med nästan lika länge – det skvallrar inte minst hotellets strategiska läge mitt i byn om. Hotellet har byggts om och till vid flera tillfällen men delar av den jämtländska originalkänslan vilar fortfarande över Diplomat Åregården.

Hotellet består av 52 rum, tre sviter och tre svitlägenheter. Hotellet är modernt inrett även om en del jämtländska inredningsdetaljer visar hotellets långa historia.

Åregården är i dag mer ett nöjeshotell än ett traditionellt fjällhotell och hotellets gäster har gratis inträde till nattklubben Country Club.

Det finns dock så klart tillfälle för suverän skidåkning. Åreskutan syns från hotellet och där väntar Sveriges bästa alpina skidåkning.

Bra paketerbjudande:

Ett weekendpaket (torsdag–söndag) kostar cirka 3 250 kr/person under lågsäsongsveckorna i januari och början av februari. Priset inkluderar boende i dubbelrum samt frukost. Under högsäsongsveckorna stiger priset med cirka 500 kr/person.

Mer info: www.diplomathotel.com

PER LARSSON, PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera