torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Resetips

Här får du lyx till vrakpris

Publicerad: 11 september 2014, 07:23

Foto: Istockphoto

Är du sugen på att bo på lyxhotell utan att bli ruinerad? Här är listan över de städer där man hittar de billigaste fyra- och femstjärniga hotellen i september. Men för att fynda får du vara beredd på att det kan handla om lite ovanliga resmål.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Det är bokningssajten Trivago som sammanställt en lista över de resmål där man hittar de billigaste fyra- och femstjärniga hotellen under september. Inte helt oväntat är det rätt udda resmål som dominerar listan.

Allra billigast är det i den bulgariska skidorten Bansko där man kan få ett dubbelrum på ett riktigt bra hotell för blott 458 kr per natt.

Bansko ligger två timmar från huvudstaden Sofia och ska enligt Trivago vara en perfekt vandringsdestination under sensommaren och hösten medan orten vintertid är en av Bulgariens finaste skidorter.

– Bulgarien är en otroligt prisvärd destination, både vad det gäller hotell och att semestra på plats. Vi hoppas att fler resenärer upptäcker Bansko i höst och vinter, säger Trivagos informationschef Sigrid Dalberg-Krajewski.

På andra plats ligger den albanska badorten Saranda där ett schysst dubbelrum kan vara så billigt som 459 kr i september. Som resenär bör man inte heller avskräckas av det faktum att det just handlar om det tidigare hårdföra kommunistlandet Albanien.

Numera är det nya Albanien ett hett resmål och det går till och med att åka charter till Saranda som bara ligger en och en halv timmes båtresa från Korfu.

Flera asiatiska destinationer finns också med på listan. Faktum är att 13 av de 25 städerna som finns med på listan ligger i Asien.

Är du sugen på att besöka det som ibland kallas för den ”kinesiska rivieran” kan du lämpligtvis bo i Zhuhai som ligger nära Macau. Där kan du hitta ett lyxhotell för 484 kr per natt. Det finns också flera destinationer i Vietnam och Thailand på listan.

– Det kommer inte som någon överraskning att Thailand har så många städer representerade på listan. Thailand är känt för sina prisvärda och luxuösa boenden. Att flygbiljetterna ofta är ganska dyra, kan kompenseras av att det finns så billiga lyxhotell att checka in på, säger Sigrid Dalberg-Krajewski.

Två städer i Egypten finns också med på listan. I Dahab på Sinaihalvön går det att hitta lyxhotell för 525 kr per natt. Men det kanske inte är så konstigt att det är billigt eftersom många länder varnar sina medborgare för att besöka Sinaihalvön. Det gör också svenska UD.

”Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Sinai-halvön”, står det på UD:s hemsida.

Not: Nedan finns listan över städerna med de billigaste lyxhotellen (4/5-stjärniga) under september månad.

Källa: Trivago

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera