onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Resetips

Fynda hotell i Stockholm

Publicerad: 2 mars 2010, 13:01

I fjol kostade ett hotellrum i Stockholm i snitt lite drygt 1 100 kronor, en nedgång med 11 procent jämfört med 2008. Stockholm är Nordens billigaste hotellhuvudstad, visar en studie från en hotellbokningssajt.

Ämnen i artikeln:

HotellStockholm

AB

Anna Blomén


Därmed fortsatte prisfallet i spåren av finanskris och lågkonjunktur och Stockholm är Nordens billigaste hotellhuvudstad, visar en studie från hotellbokningssajten Hotels.com.

Därför var Stockholm ett populärt resmål förra året och det var den kraftiga ökningen av hotellgäster från våra nordiska grannländer som höll Stockholmshotellens lönsamhet under armarna. Den svaga svenska kronan lockade främst danskar och norrmän att besöka Sverige och då framför allt Stockholm.

Dyrt i Köpenhamn

I Köpenhamn var det dyrt att bo för en svensk. Det kostade drygt 1 300 kronor för ett hotellrum i Köpenhamn, som därmed hamnar på femte plats på listan över de högsta hotellpriserna i världens storstäder. Det var till och med lite dyrare än snittpriset för ett hotellrum i Dubai trots att priserna där rasade med 24 procent efter att landet drabbats av en skuldkris.

Som sjunde dyraste hotellstad i världen hamnade Norge. Hotellpriserna i Europa sjönk i snitt med 13 procent förra året och så låga har de inte varit sedan 2003.

Med ett snittpris på 1 575 kronor toppade hotellen i New York prisligan trots ett prisfall på 14 procent följt av Venedig och Zürich.

Bättre tider

Men det finns nu vissa tecken på bättre tider för hotellen. Mot slutet av förra året bromsades prisfallet upp i spåren av en ökad optimism om en global konjunkturåterhämtning. Därför finns det förhoppningar om att affärsresenärerna är på väg tillbaka.

Men det dröjer sannolikt ett bra innan hotellen kan börja höja priserna igen och därför kommer det även i år att vara mycket billigt att bo på hotell i Sverige och resten av världen tror Hotels.com.

TT

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera