söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Pension

SEB Trygg Liv höjer återbäringsräntan

Publicerad: 31 maj 2012, 12:41

Från och med 1 juni höjer Fondförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv (fd SEB Trygg Liv Nya) återbäringsrätan i traditionell försäkring.

Ämnen i artikeln:

SEB Trygg Liv

PA

Privata Affärer

red@privataaffarer.se


För tjänstepensioner höjs räntan från 4 till 4,5 procent före skatt och avdrag. För övrig livförsäkring höjs den från 2 till 3 procent.

– Under det senaste året har vi haft god avkastning genom fallande räntor samtidigt som våra alternativa investeringar har stått emot börsfallet. Vi har haft en bra utveckling på kreditobligationsinnehavet och under en längre tid har tillgångarna överstigit bolagets åtaganden. Det ger oss möjlighet att höja återbäringsräntan, säger Jan Stjernström, vd i Fondförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv i ett pressmeddelande.

Före detta Nya Livs produkter är stängda för nyteckning. Bolaget har under en längre tid försökt övertala kunder att byta till fondförsäkringar eller andra alternativ som har möjlighet att ge bättre avkastning.

Nu har bolaget dock svängt en del i frågan. Till nyhetsbrevet Pensionsnyheterna säger Jan Stjernström.

– Vi har fullt fokus på att ha nöjda kunder och när vi nu ser att bolaget går bra ser vi ingen anledning att uppmana dem att byta ut sina försäkringar. Vi har i stället tagit vårt ansvar och tagit risk med aktieägarnas pengar för att ge kunderna i livbolaget en så bra avkastning som möjligt.

Men något återöppnande av produkten för nya sparare är inte aktuellt enligt Stjernström. Vägen framåt är fondförsäkring menar han.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera