söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Pension

Pensionsjättens kunder står inför val

Publicerad: 10 maj 2013, 07:02

Länsförsäkringar Liv som nyligen sänkt pensionsutbetalningarna vill att kunderna med traditionell livförsäkring ska byta pensionslösning.

Ämnen i artikeln:

Länsförsäkringar Liv

PA

Privata Affärer

red@privataaffarer.se


Länsförsäkringars pensionsbolag kommer under nästa vecka skicka ut ett brev till 120 000 kunder, skriver Dagens Industri. Där uppmanas sparare med traditionell livförsäkring att göra ett val: antingen behålla sin nuvarande livförsäkring eller byta till lösningen som Länsförsäkringar kallar Nya Trad. Under kommande år ska ytterligare 580 000 kunder med traditionell livförsäkring få ett sådant brev, enligt tidningen.

Ledningen för Länsförsäkringar vill att så många som möjligt byter till Nya Trad, där garantiräntan bara är 1 procent att jämföra med 3,5 procent för den traditionella livförsäkringen. Nya Trad ska dock ha lägre avgifter och större möjligheter att placera i riskfyllda tillgångar som aktier.

– Det kan tyckas väldigt bra med 3-4 procents garantiränta, men det begränsar oss till väldigt defensiva placeringar. Utmaningen är att få kunderna att förstå varför det här erbjudandet är bra. Det innebär högre avkastning på pensionssparandet i stort, även om den garanterade delen blir mindre, säger Länsförsäkringar Livs vd Jörgen Svensson till Dagens Industri.

Han räknar med att mellan 40-50 procent av kunderna nappar på erbjudandet.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera