lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Pension

Nu kommer nya pensionstillägget

Publicerad: 16 september 2021, 09:51

Foto: Henrik Montgomery /TT

Drygt 1,2 miljoner pensionärer får i dagarna det nya inkomstpensionstillägget utbetalat. Som mest handlar det om 600 kronor i månaden före skatt.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Det nya inkomstpensionstillägget är beslutat av riksdagen och gäller något förenklat de som är över 65 år och har en inkomstgrundande allmän pension på mellan 9000 och 17000 före skatt.

– Nu får alla pensionärer som har rätt till det nya inkomstpensionstillägget sin utbetalning. Ungefär var femte pensionär som har prövats för inkomstpensionstillägget får maxbeloppet på 600 kronor före skatt, säger Ann-Sofie Kraft Nilsson, pensionsexpert på Pensionsmyndigheten i ett pressmeddelande.

Drygt 1,2 miljoner pensionärer är alltså berättigade till det nya inkomstpensionstillägget. Det står klart när fler än 2,1 miljoner pensionärer har prövats för inkomstpensionstillägget. Pengarna betalas ut för första gången den 17 och 20 september i samband med de vanliga utbetalningarna av allmän pension.

– Vi har fått många samtal från personer som undrar om beloppet de fått besked om stämmer, och det gör det. Det regelverk som riksdagen har fattat beslut om är komplicerat men väldigt tydligt och vi på Pensionsmyndigheten ser till att den som är berättigad får rätt belopp, säger Ann-Sofie Kraft Nilsson.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera