söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Pension

Läsarstorm mot pensionärsskatt

Publicerad: 21 januari 2011, 13:06

Pensionärer ska inte betala mer skatt än löntagare. Snarare mindre. Det anser Privata Affärers läsare som rasar mot regeringens jobbskatteavdrag.

Ämnen i artikeln:

JobbskatteavdragPensionärsskatt

JO

Jonas Ohlin


Över 3500 personer har röstat i Privata Affärers webbenkät och svaret är entydigt: regeringen gör fel. Hela åtta av tio anser att pensionärer ska beskattas på samma nivå eller till och med betala lägre skatt än löntagare.

Endast 12 procent anser att det är rätt att pensionärer betalar högre skatt och 9 procent anser att det är rätt att pensionärerna inte får del av jobbskatteavdraget men att skillnaderna blivit alltför stora.

Och på sajten har beskattningen av pensionärer debatterats livligt.

”Jag kan inte förstå hur kallt och hårt Sverige har blivit. Vi kommer alla att en dag bli gamla och pensionärer. Vi kan alla drabbas av det ena eller det andra. Ingen är stålmänniska och osårbar. Jag hoppas att alla kalla egoistiska människor som bara tänker på sig själva en dag får känna på hur det är att inte ha pengar till mer än det absolut nödvändigaste. ”, skriver Susanne.

Och hon får medhåll av Ugglan som skriver:

” Självklart skall vi ha lika skatt för lika inkomst. Högeralliansens supportrar kommer med en mängd bortförklaringar, med egoistiskt förtecken. De bortser helt från att när arbetstagaren blir pensionär mister han 30-50% av inkomsten. På denna lägre inkomst lägger Högeralliansen sedan på straffskatter som gör att ett pensionärspars inkomst reduceras med ytterligare 2 000 – 3 000 kr i månaden. Detta visar en sällsynt girighet hos Högerfolket, som förser sig med dessa pengar tagna från pensionärerna utan att rodna av skam. För en ändring: byt regering!”

Men det är inte alla som tycker att pensionärer och löntagare ska beskattas lika.

”Det är dyrare att vara ute i arbetslivet än att vara hemma som pensionär. Därför är det helt naturligt att man får ett jobbskatteavdrag för fördyrade kostnader ( resor, utelunch, jobbkläder och så vidare)”, skriver signaturen Alliansen for ever.

Och en annan läsare frågar sig:

”Klart att de som arbetar ska ha mer i plånboken det är ju så att vi måste få fler som arbetar vem ska annars betala välfärden?”

PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera