söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hushållsekonomi

Inför SHL-premiären: Här finns de billigaste matchbiljetterna

Publicerad: 14 september 2023, 13:15

Skellefteå möter Örebro i den sjätte semifinalen av SM-slutspelet säsongen 2022/2023.

Foto: Pavel Koubek/TT

På torsdagskvällen drar ishockeysäsongen igång på allvar. Inför SHL-premiären har jämförelsetjänsten Zmarta undersökt vilket lag som har de billigaste matchbiljetterna – och arenan där du behöver slanta upp mest för populära tilltugg som öl och korv med bröd.


Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


Klockan 19.00 på torsdagen inleds säsongen 2023/2024 i den svenska högstaligan i ishockey SHL. Då släpps pucken på sju arenor runt om i landet, vilket innebär att samtliga 14 lag spelar samtidigt i premiäromgången. Förra säsongen drog Växjö det längsta strået och blev svenska mästare efter finalvinsten mot Skellefteå.

Inför torsdagens SHL-premiär har jämförelsetjänsten Zmarta tittat närmare på biljettpriserna och vilka arenor som säljer den billigaste korven och ölen (se tabell längre ned).

Sammanställningen visar att det är nykomlingen Modo som säljer den billigaste matchbiljetten för 95 kronor. För att se Oskarshamn eller de regerande mästarna Växjö, som har de högsta biljettpriserna, får man betala 180 kronor.

Samtidigt hittar man den billigaste ölen på de två sistnämnda lagens arenor medan korvpriserna ligger i linje med genomsnitt.

Oskarshamn är också det mest prisvärda laget för den som tar med målsnittet i ekvationen. Här får du betala 53 kronor per mål.

Det kan jämföras med 109 kronor per mål för den som väljer att gå på Luleås matcher, som är det målsnålaste laget i SHL.

Läs mer: Analys: Fynda högutdelare till extremt lågpris

Läs mer: Köp operatören efter kursfallet – aktien ska upp 20 procent

Läs mer: Så tar du rygg på familjen Lundins aktieportfölj

Läs mer: Rea på industriaktien – orättvist lågt värderad

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Datawrapper är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera