torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäkringar

Här är bästa bilförsäkringen

Publicerad: 11 juni 2021, 11:10

Foto: istockphoto

Trygg Hansa Stor är den bästa bilförsäkringen på marknaden, visar en uppdaterad jämförelser som Konsumenternas Försäkringsbyrå har gjort.


PA

Privata Affärer

red@privataaffarer.se


När det gäller grundvarianten av bilförsäkringar är det dock tre olika bolag som delar på första platsen i undersökningen.

Konsumenternas har uppdaterat sin jämförelse och rankning av bilförsäkringar då flera försäkringsbolag nyligen ändrat på innehållen i försäkringarna.

Det är 30 olika försäkringar som ingår i jämförelsen och både bolagens grundprodukter och de mest omfattande försäkringarna finns med.

De försäkringar som hamnar högst i jämförelsen när det gäller bolagens mest omfattande bilförsäkringar är Trygg Hansa Stor, 4,7 poäng, If Stor, 4,6 poäng, Paydrive Plus, 4,5 poäng och Swedbank/Tre Kronor Plus, 4,5 poäng.

När det gäller grundvarianterna av bilförsäkringar delas förstaplatsen av Ica Försäkring, Paydrive och Watercircles, samtliga på 4,1 poäng. Skalan är 1 till 5 poäng.

– Vi ser att försäkringsbolagen kontinuerligt har förbättrat sina bilförsäkringar sedan vi gjorde en större omarbetning av jämförelsen 2019. Det är glädjande att jämförelsen gör nytta för konsumenter och kan leda till förbättringar, säger Helen Bernerfalk jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera