måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

Svagt nedåt för bostadsrätterna

Publicerad: 13 februari 2008, 12:01

Priserna på bostadsrätter har fallit marginellt under de senaste tre månaderna, enligt Mäklarstatistik. Samtidigt steg villapriserna något.


På riksplanet har bostadsrättspriserna stigit med 7 procent under de senaste tolv månaderna, men trenden är marginellt nedåt under de senaste tre månaderna.

I Stockholms län har bostadsrättspriserna stigit med 8 procent under de senaste tolv månaderna. I Skåne har priserna stigit med 13 procent och i Västra Götaland med 1 procent.

På riksplanet har villapriserna stigit med 9 procent de senaste tolv månaderna och tendensen är fortsatt stigande priser under de kommande tre månaderna, enligt Mäklarstatistik.

Villorna i storstadsregionerna har ökat med 8–12 procent under de senaste tolv månaderna.

”Den kommande tidens utveckling blir mycket intressant. Det tar en viss tid för bostadsmarknaden att sätta sig efter det att nya skatteregler införts. De fulla konsekvenserna av de nya reglerna kommer vi att se i sommar”, skriver Lars Kilander, vd för Mäklarsamfundet Bransch i ett pressmeddelande.

”Nya regler skapar också en viss avvaktan på marknaden. Det kan vi bekräfta och våra medlemmar talar om att bostadsaffärerna tar längre tid i dag”.

Mäklarsamfundet, Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling tar fram statistiken.

(TT)

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera