onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

Snökaos kan ge högre premier

Publicerad: 22 mars 2010, 08:35

Den hårda vintern har lett till att skadorna på bostadshus ökat kraftigt. I förlängningen kan detta leda till högre försäkringspremier.


JO

Jonas Ohlin


– Snön har orsakat att skadorna på bostadshus ökat med 64 procent. Det är 30 miljoner i ökade kostnader, säger Caroline Uliana på If till DN.

Försäkringsbolagen vittnar om många skador som orsakats av trycket från stora snömängder. Även frys- och vattenskador har ökat rejält. Hos Trygghansa har man under januari och februari fått in lika många anmälningar om frysskador som under hela 2009, skriver DN.

Det kan också komma fler vattenskador när snösmältningen sätter i gång på allvar. Särskilt om det samtidigt regnar kraftigt.

Sammantaget kan skadeökningen leda till högre premier, i alla fall hos vissa bolag. Folksam kommer med stor sannolikhet att höja premierna. Salus Ansvar ser det inte som osannolikt att premierna höjs.

If planerar däremot inga premiehöjningar eftersom bolaget har reserver för den här typen av händelser. Inte heller Länsförsäkringar planerar någon höjning medan Trygghansa avvaktar till i höst när det står klart hur stora kostnader som den bistra vintern orsakat, skriver DN.

PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera