lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

SCB: Här stiger villapriserna mest

Publicerad: 12 september 2019, 07:37

Foto: Marcus Lundstedt / Scandinav-TT

Småhuspriserna på riksnivå steg med nästan 3 procent under tremånadersperioden juni-augusti jämfört med mars–maj samma år. Men på sina håll var uppgångarna ännu större, visar SCB:s senaste småhusbarometer.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Mellan de två senaste tremånadersperioderna redovisas stigande priser i 20 av Sveriges 21 län. Den största prisuppgången på länsnivå redovisas i Västmanlands och Västernorrlands län med 7 procent, följt av Kalmar län med 6 procent.

Det enda län där priserna inte steg var Blekinge, där var priserna oförändrade. I Storgöteborg, Storstockholm och Stormalmö steg priserna mellan 1 och 3 procent.

Även jämfört med samma period förra året har priserna stigit med 3 procent. Fördelat regionalt på län och årsbasis steg priserna i 17 län, samtidigt som priserna sjönk i två län. Den högsta prisuppgången på länsnivå redovisas i Västmanlands län med 9 procent, följt av Blekinge län med 7 procent. Sjunkande priser redovisas i Västerbottens och Norrbottens län. Där sjönk priserna med 3 respektive 1 procent. I Storstockholm, Storgöteborg och Stormalmö steg priserna mellan 1 och 6 procent.

Tabell: Småhuspriser förändringar juni-augusti jämfört med mars–maj samt juni-augusti i fjol

Tabellen som hör till artikeln kan inte längre visas.

Källa: SCB

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera