lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

Rusning till bostadsrätter

Publicerad: 18 juni 2013, 06:03

Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Stark efterfrågan bidrar till nya prisrekord på många orter. På tre månader har bostadsrättspriserna i riket rusat med 4 procent.

Ämnen i artikeln:

Mäklarstatistik

Nyhetsbyrån Direkt


Bostadsrättspriserna i riket som helhet steg 1 procent i maj jämfört med föregående månad. Villapriserna steg också 1 procent. Det visar statistik från Mäklarstatistik.

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 4 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, medan villapriserna stigit 2 procent.

De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 11 procent samtidigt som villapriserna stigit 3 procent.

Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån, säger i en kommentar att bostadsmarknaden just nu präglas av en stark efterfrågan och normalstort utbud för säsongen. Det ger en pålitlig marknad med svagt stigande priser och prisrekord på många orter.

”Förutsättningarna är goda för att säljare och köpare ska mötas och vi ser att det gjorts väldigt mycket affärer den senaste tiden. Prisutvecklingen ser även ganska lika ut i olika delar i Sverige även om det som vanligt finns en del geografiska skillnader”, säger Lars-Erik Nykvist.

Han konstaterar att marknaden nu går in i en lugnare period över sommaren, men kanske kommer det att göras något fler affärer med tanke på att villamarknaden kom igång sent under våren och efterfrågan på bostadsrätter är väldigt stark.

Prisutveckling procent

Bostadsrätter m-m 3mån-3mån 12 mån

Riket 1 4 11

Storstockholm 1 4 11

Storgöteborg 0 2 11

Stormalmö 3 5 3

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera