lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

Rekordhögt utbud av bostadsrätter

Publicerad: 27 augusti 2018, 13:47

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Utbudet av bostäder till salu är historiskt mycket högt när bostadsmarknaden nu i augusti dragit i gång igen efter sommaren. Utbudet av bostadsrätter har inte varit högre sedan 2012. Det visar statistik från bostadssajten Booli.


Nyhetsbyrån Direkt


”Utbudet är väldigt högt för säsongen. På successionsmarknaden är utbudet av bostadsrätter det högsta sedan 2012 och för villor det högsta sedan 2014. Samtidigt är utbudet av nyproduktion det högsta sedan vi började mäta 2012. Det är ganska extrema siffror”, säger Matilda Adelborg, pressansvarig vid Booli, till Nyhetsbyrån Direkt.

Hittills i augusti (den 1-27) är utbudet av bostadsrätter 13 procent högre än under motsvarande period i fjol och alltså det högsta under samma tid sedan 2012. För villor är utbudet 12 procent högre än i fjol.

Statistiken från Booli visar också att annonstiden är längre nu än i fjol. För bostadsrätter har den ökat från 13 till 17 dagar och för villor från 19 till 23 dagar. Samtidigt fortsätter det att vara historiskt många prissänkningar. Andelen prissänkta bostadsrätter har ökat till 7,8 procent från 2,8 procent i fjol (179 procent fler) medan andelen prissänkta villor stigit till 9,3 procent från 2,8 procent (232 procent fler).

”Andelen prissänkta bostäder har varit hög hela året. För bostadsrätter har den för årstiden inte varit högre sedan 2012 och andelen prissänkta villor har inte varit högre sedan 2015”, säger Matilda Adelborg.

Bild: Utbud bostadsrätter

Bild: Utbud villor

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera