torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

Ökat säljintresse efter boprislyftet i Spanien

Publicerad: 30 augusti 2023, 09:00

Efter prisuppgången på den spanska bostadsmarknaden visar fler svenskar intresse för att sälja sitt fritidshus. På bilden har vi staden Malaga, längs den spanska solkusten.

Foto: lechatnoir

De spanska bostadspriserna har ökat med drygt 5 procent i år. Svenskarna verkar se prisuppgången som ett bra säljläge, enligt Fastighetsbyrån affärsområdeschef Martin Posch.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsbyrån

Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


Bostadspriserna i Spanien steg med 3,1 procent under andra kvartalet. Nu summeras prisuppgången till drygt 5 procent sedan årsskiftet.

Generellt är efterfrågan stark och andelen utländska köpare ökar, tillägger Martin Posch, affärsområdeschef för Fastighetsbyrån Utland, i ett pressmeddelande.

Under andra kvartalet lyfte andelen bostadsköp av icke spanjorer till 14,9 procent. Totalt köpte svenskarna 668 bostäder, vilket är en ökning med 7 procent jämfört med första kvartalet, men relativt få i ett historiskt perspektiv, enligt Fastighetsbyrån.

Samtidigt halkade Sverige ned en placering på listan över de största köparnationerna, från elfte till tolfte.

Svenskarna är enligt Fastighetsbyrån mer avvaktande än de flesta andra nationaliteter, och det har främst att göra med den svaga kronan.

“Däremot visar fler och fler svenskar intresse för att sälja sina bostäder i Spanien. Kronan är svag, priserna stiger och många svenskar har köpt när priserna var betydlig lägre. Många ser det helt enkelt som ett bra säljläge”, kommenterar Martin Posch.

Läs mer: Chefredaktören: Spännande höst väntar de nya folkaktierna

Läs mer: Nu är det rea på svenska kvalitetsaktier

Läs mer: Dolda börsstjärnan har mer att ge

Läs mer: Köplägen i sektorn som ratas av tunga investerare

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera